Lasagne met mozzarella, champignons en boerenkool

Ingrediënten: 2 personen

250 g kastanjechampignons

1 el milde olijfolie

1 tl venkelzaad

175 g Heinz tomato frito

125 ml water

75 g verse boerenkool

125 g mascarpone

75 g geraspte mozzarella

125 g lasagne all’uovo

Bereidingswijze:

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons met het venkelzaad 5 min. op hoog vuur. Voeg de tomato frito en ⅗ van het water toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de boerenkool 5 min. op middelhoog vuur. Meng de mascarpone met ⅓ van de mozzarella en de rest van het water.

3 Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de tomatensaus, ⅓ van de boerenkool en ⅓ van de mascarponesaus erover. Herhaal 2 keer. Bestrooi met de rest van de mozzarella.

4 Bak de lasagne in de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te snel kleurt. Haal uit de oven en laat voor serveren 5 min. rusten.

 

Bron: Lasagne met mozzarella, champignons en boerenkool recept – Allerhande | Albert Heijn (ah.nl)