Ingrediënten: 2 personen
250 g kastanjechampignons
1 el milde olijfolie
1 tl venkelzaad
175 g Heinz tomato frito
125 ml water
75 g verse boerenkool
125 g mascarpone
75 g geraspte mozzarella
125 g lasagne all’uovo
Bereidingswijze:
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons met het venkelzaad 5 min. op hoog vuur. Voeg de tomato frito en ⅗ van het water toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de boerenkool 5 min. op middelhoog vuur. Meng de mascarpone met ⅓ van de mozzarella en de rest van het water.
3 Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de tomatensaus, ⅓ van de boerenkool en ⅓ van de mascarponesaus erover. Herhaal 2 keer. Bestrooi met de rest van de mozzarella.
4 Bak de lasagne in de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te snel kleurt. Haal uit de oven en laat voor serveren 5 min. rusten.
Bron: Lasagne met mozzarella, champignons en boerenkool recept – Allerhande | Albert Heijn (ah.nl)