En vandaag maken we!..

Macaroni met ham en kaas van Ilse

Ingrediënten voor

2 personen

  • macaroni 200 g
  • ham (in blokjes)150 g
  • geraspte pecorino 75 g
  • gruyère 75 g
  • melk ½ l
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • boter 25 g
  • bloem 40 g
  • paneermeel 25 g

Bereidingswijze:

  1. 1Smelt de boter in een pan. Voeg er al roerend de bloem door tot er een korrelige roux ontstaat. Laat even bakken om de bloemsmaak weg te nemen. Voeg er al roerend de melk aan toe en laat dikken. Kruid met peper en zout en een snufje nootmuskaat.

  2. 2Voeg er geleidelijk en al roerend de kaas door. Voeg daarna de hamblokjes toe.

  3. 3Kook de macaroni beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel hem daarna af met water en laat uitlekken.

  4. 4Meng de macaroni met de kaassaus. Doe het mengsel in een ovenschotel, strooi er wat paneermeel over en gratineer 5 minuten onder de gril.

Tip van Ilse: “De kwaliteit van de ham en de kaas kunnen dit gerecht kraken of maken. Gebruik lekkere beenham die je zelf in blokjes snijdt. Door het gebruik van twee kaassoorten krijg je nog meer smaak. Zo zie je dat je van een eenvoudige macaroni een heerlijke pasta kunt maken.

Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/89426/macaroni-met-ham-en-kaas-van-ilse-1