Macaroni schotel met broccoli

Benodigdheden voor 2 personen:

250 g broccoli

1 el milde olijfolie

200 g verse Italiaanse roerbakgroente

100 g rundergehakt

150 g macaroni

100 g zuivelspread naturel

50 g (plantaardige) Goudse raspte kaas

 

Bereidingswijze:

1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in plakken. Kook de broccoli 5 min.

2 Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de roerbakgroente 5 min. Voeg na 3 min. de rundergehakt toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3Schep met een schuimspaan de broccoli uit het water en laat uitlekken in een vergiet. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op. Laat de macaroni uitlekken in een vergiet.
4Pureer de broccoli en de zuivelspread met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg 100 ml kookvocht (per 4 personen) toe, of meer als de saus nog te dik is, en schep de macaroni erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5Verdeel het groente-rundmengsel over de bodem van de ovenschaal en verdeel de romige macaroni erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak ca. 30 min. in de oven.
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198143/macaronischotel-met-broccoli