Kip kerrie met boontjes en rijst.

Ingrediënten:

  • 150 g rijst (langgraanrijst)
  • 150 g scharrel kipfilet
  • 12.5 g ongezouten roomboter
  • ½ el kerriepoeder
  • 100 g crème fraîche
  • 300 g verse sperziebonen

Uitleg:

1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
2 Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 2 cm. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de kerrie 1 min. Voeg de kip en crème fraîche toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op       middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar en giet af. Serveer de rijst met de kip kerrie en sperziebonen.

Bron:Kip kerrie met rijst en sperziebonen recept – Allerhande | Albert Heijn (ah.nl)